Ogniem i Mieczem - By Fire and Sword

Historyczna Gra Strategiczna - Historical Wargame
Dzisiaj jest sob paź 21, 2017 7:42 pm

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: pn wrz 18, 2017 8:52 am 
Offline
Towarzysz/Companion
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn wrz 16, 2013 8:25 pm
Posty: 785
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Dobrze interpretujesz, choć Dowódca magiem nie jest, nie ten system :) Pamiętaj że OiM to tylko gra a porządkowanie wynika stąd - i to nawet expressis verbis jest gdzieś napisane - że straty w OiM to nie są straty tylko i wyłącznie śmiertelne, obejmują także rannych i, być może, przestraszonych :)

_________________
http://www.histogry.blogspot.com
MUZEALNE ARMIE: dywizja kozacka, dywizja RON, dwa podjazdy moskiewskie, podjazd tatarski, podjazd siedmiogrodzki, regiment piechoty cudzoziemskiej
TWORZY SIĘ: Dywizja marszałka koronnego Jerzego Sebastiana Lubomirskiego pod Krakowem, 1656


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: wt paź 10, 2017 11:18 am 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower

Rejestracja: wt kwie 19, 2016 11:38 am
Posty: 56
Lokalizacja: Gdynia
Strzał w Szarży (broń):
• Jednostka może strzelić z wymienionej przy tej zasadzie broni w czasie Szarży (np: Strzał w szarży – pistolet/łuk, etc). Należy pamiętać, że strzelanie w Szarży jest wykonywane z modyfikatorem – 1 do Wyszkolenia, jeśli doszło do kontaktu z przeciwnikiem, i rzuca się bazowo 1 kostką za podstawkę.

Pytanie, a co jeżeli nie doszło do zetknięcia z przeciwnikiem (odskoczył), ale jest w zasięgu strzału broni. Czy można wykonać Strzał w Szarży?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: wt paź 10, 2017 12:18 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr gru 04, 2013 12:10 am
Posty: 1012
Lokalizacja: Lublin
Cybi pisze:
Strzał w Szarży (broń):
• Jednostka może strzelić z wymienionej przy tej zasadzie broni w czasie Szarży (np: Strzał w szarży – pistolet/łuk, etc). Należy pamiętać, że strzelanie w Szarży jest wykonywane z modyfikatorem – 1 do Wyszkolenia, jeśli doszło do kontaktu z przeciwnikiem, i rzuca się bazowo 1 kostką za podstawkę.

Pytanie, a co jeżeli nie doszło do zetknięcia z przeciwnikiem (odskoczył), ale jest w zasięgu strzału broni. Czy można wykonać Strzał w Szarży?

możesz jak zdasz test na nieudaną szarżę.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group