Ogniem i Mieczem - By Fire and Sword

Historyczna Gra Strategiczna - Historical Wargame
Dzisiaj jest śr paź 17, 2018 3:46 pm

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 442 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: ndz sty 21, 2018 7:40 pm 
Offline
Namiestnik

Rejestracja: ndz kwie 08, 2012 6:04 pm
Posty: 1522
Tak samo jak z Wołochami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: ndz sty 21, 2018 8:51 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr gru 04, 2013 12:10 am
Posty: 1123
Lokalizacja: Lublin
ale oni jeszcze nei walczyli. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: ndz sty 21, 2018 9:09 pm 
Offline
Namiestnik

Rejestracja: ndz kwie 08, 2012 6:04 pm
Posty: 1522
Nie ma to znaczenia. Wszystkie podstawki, które zetknęły się z przeciwnikiem liczą się, jakby były w walce.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: pn sty 22, 2018 12:47 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt cze 05, 2012 10:47 am
Posty: 470
Strona 49 małego podr - "Modyfikatory (do wyniku walki) za atak z flanki/z tyłu liczymy przed wprowadzeniem strat"

Tak więc Wolosi jak najbardziej "walczą" tylko pytanie czy normalnie wypłacają swoje ataki. Wg mnie tak. Aby "rozerwać" multikombat trzeba by przeprowadzić całą fazę walki.

_________________
"Chorągiew. Zdobyłem. Zdobyłem chorągiew. Nie znałem swojego męstwa..."
-----------------------------------------------------------------------

Galeria - viewtopic.php?f=17&t=1985&start=30


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: pn sty 22, 2018 5:43 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr gru 04, 2013 12:10 am
Posty: 1123
Lokalizacja: Lublin
Bombel pisze:
Strona 49 małego podr - "Modyfikatory (do wyniku walki) za atak z flanki/z tyłu liczymy przed wprowadzeniem strat"

Tak więc Wolosi jak najbardziej "walczą" tylko pytanie czy normalnie wypłacają swoje ataki. Wg mnie tak. Aby "rozerwać" multikombat trzeba by przeprowadzić całą fazę walki.


Patrz pierwszy cios który komplikuje całą tą sprawę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: pn sty 22, 2018 6:51 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt cze 05, 2012 10:47 am
Posty: 470
Chodzi Ci o sam fakt walki - bonusow za flanki itd czy wypłacania ataków?

_________________
"Chorągiew. Zdobyłem. Zdobyłem chorągiew. Nie znałem swojego męstwa..."
-----------------------------------------------------------------------

Galeria - viewtopic.php?f=17&t=1985&start=30


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: czw sty 25, 2018 11:12 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sty 05, 2018 12:57 am
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
Hej!
Nie udało mi się znaleźć informacji odnośnie sytuacji, kiedy ujemny modyfikator przerasta odporność.

Posłużę się przykładem. Kawalerzystą dzierżącym kopię udało mi się zranić jednostkę o odporności równej 2. Czy w związku z tym ofiara otrzymuje ranę automatycznie, bez możliwości rzutu na odporność, czy może otrzymuje szansę na przeżycie przy wyniku kości 1 czy 10?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: czw sty 25, 2018 11:20 pm 
Offline
Rotmistrz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lut 25, 2012 8:52 pm
Posty: 3826
Joachim pisze:
Hej!
Nie udało mi się znaleźć informacji odnośnie sytuacji, kiedy ujemny modyfikator przerasta odporność.

Posłużę się przykładem. Kawalerzystą dzierżącym kopię udało mi się zranić jednostkę o odporności równej 2. Czy w związku z tym ofiara otrzymuje ranę automatycznie, bez możliwości rzutu na odporność, czy może otrzymuje szansę na przeżycie przy wyniku kości 1 czy 10?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! :)


Tak, automaczynie.

_________________
pnzr wargaming blog


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: czw sty 25, 2018 11:33 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sty 05, 2018 12:57 am
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
Dziękuję! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytania początkującego (cz. VI)
Post: pt sty 26, 2018 8:45 am 
Offline
Porucznik/Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 08, 2012 9:01 am
Posty: 2730
pnzr pisze:
Joachim pisze:
Hej!
Nie udało mi się znaleźć informacji odnośnie sytuacji, kiedy ujemny modyfikator przerasta odporność.

Posłużę się przykładem. Kawalerzystą dzierżącym kopię udało mi się zranić jednostkę o odporności równej 2. Czy w związku z tym ofiara otrzymuje ranę automatycznie, bez możliwości rzutu na odporność, czy może otrzymuje szansę na przeżycie przy wyniku kości 1 czy 10?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! :)


Tak, automaczynie.

Taka mała uwaga, należy dokonać rzutu na odporność:
A)W jednostce jest dowodca
B) ma zasadę małe kompanie lub podobne

_________________
Blog http://zk1944.blogspot.com/
Kampania: http://oim.in4.pl/
Mówię NIE małym podjazdom na turniejach !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 442 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group