Ogniem i Mieczem - By Fire and Sword

Historyczna Gra Strategiczna - Historical Wargame
Dzisiaj jest czw sty 18, 2018 1:59 am

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 4:45 pm 
Offline
Fältherren
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn maja 11, 2009 11:21 pm
Posty: 10347
Lokalizacja: Edinburgh
Nie, przecież łuku używasz do strzelania a dzid do walki wręcz.

_________________
http://kadrinazi.blogspot.com


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 4:58 pm 
Offline
Porucznik/Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt cze 28, 2011 11:49 am
Posty: 1778
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
No jak nie, jak tak? Przecież prawie wszystko z bronią drzewcową ma tylko jedną kostkę Strzelania. Piszę prawie, bo chyba jedynie Kozacy nie mają tego minusa.

_________________
Z mięs, najbardziej lubię armatnie...
iconTUR iconTAT iconTRA


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 5:06 pm 
Offline
Fältherren
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn maja 11, 2009 11:21 pm
Posty: 10347
Lokalizacja: Edinburgh
No ale to przecież widać ze statystyk jednostki, sądziłem że Unicorn pyta czy oddział z dzidami nie może używać łuku :)

_________________
http://kadrinazi.blogspot.com


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 5:33 pm 
Offline
Porucznik/Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt cze 28, 2011 11:49 am
Posty: 1778
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Szczerze mówiąc to sam nie wiem, co się dzieje z tymi dzidami w trakcie strzelania. Może to uproszczenie, że tylko połowa ma dzidy, a reszta łuki?

_________________
Z mięs, najbardziej lubię armatnie...
iconTUR iconTAT iconTRA


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 8:00 pm 
Offline
Ciura obozowy/Camp follower

Rejestracja: wt lip 28, 2009 2:01 pm
Posty: 45
Lokalizacja: Gdańsk
Cytuj:
No ale to przecież widać ze statystyk jednostki, sądziłem że Unicorn pyta czy oddział z dzidami nie może używać łuku :)

Nie wiem jakim cudem przeoczyłem to, że jest osobny wpis na ordyńców z włóczniami - teraz już wszystko jasne. I w takim razie nie wiem czy będzie opłacało się ich wystawiać. Zrobię sobie jeden oddział z włóczniami i zobaczę jak się będą spisywać.

Czy wiadomo coś kiedy w planach jest wydanie ordyńców z włóczniami i reszty brakujących oddziałów krymskich ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: sob wrz 01, 2012 8:55 pm 
Offline
Pułkownik/Colonel
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sty 13, 2012 9:04 pm
Posty: 1490
Lokalizacja: Płock
Opłaca się wystawiać Ordyńców z dzidami, dodajesz im jeszcze kałkany, i masz dobrą ofensywną jednostkę. Fakt nadal lekką, ale jak uderzysz w bok lub w tył to przeciwnik to poczuje. Znam to z doświadczenia. Potrafią nawet rozbić Chorągiew Pancerną :D

Ja na Besz-Basz zawsze wystawiam maksymalną ilość Torhaków Ordyńców z dzidami.

_________________
Aurea Libertas
"Oko za oko plus głowa"
"Lepiej być władcą w Piekle niż sługą w Niebie"


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: ndz wrz 02, 2012 1:57 am 
Offline
Chorąży/Ensign
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr gru 02, 2009 5:07 pm
Posty: 1195
Lokalizacja: Loża Szyderców - oddział wrocławski
Ja z kolei odwrotnie, stawiam na łuki, po strzałom nie da się "odpowiedzieć". Korzystam ile wlezie z zasady grad strzał, ponieważ ptaszki ćwierkają, że od erraty ma być dostępna jedynie oddziałom z rozkazem obrona. Potem zastanowię się nad ordyńcami z włóczniami.

literówka


Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2012 10:45 am przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: ndz wrz 02, 2012 9:12 am 
Offline
Regimentarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz kwie 01, 2012 1:37 pm
Posty: 5734
Lokalizacja: W-wa
Adrian pisze:
ponieważ ptaszki ćwierkają, że od erraty ma być dostępna jedynie oddziałom z rozkazem obrona.


Hmm, widział ktoś kiedyś Tatara z rozkazem obrona?

_________________
Turniejowe boje RON: Z: 72 R: 23 P: 11. Turniejowe boje TUR: Z: 56 R: 10 P: 7. Turniejowe boje TAT: Z: 21 R: 6 P: 1.
Turniejowe boje SWE: Z: 5 R: 0 P: 0. Turniejowe boje KOZ: Z: 27 R: 5 P: 3.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: ndz wrz 02, 2012 9:52 am 
Offline
Chorąży/Ensign
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn sie 17, 2009 1:51 pm
Posty: 2058
Lokalizacja: Kraków
Olbracht pisze:
Adrian pisze:
ponieważ ptaszki ćwierkają, że od erraty ma być dostępna jedynie oddziałom z rozkazem obrona.


Hmm, widział ktoś kiedyś Tatara z rozkazem obrona?


Ja widziałem, ale litewskiego. Chorągiew tatarska obroniła wioskę wycinając atakujących dragonów gradem strzał. :D

_________________
Zapraszam na blog swawolnika - https://swawolnik.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanko
Post: ndz wrz 02, 2012 10:34 am 
Offline
Regimentarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz kwie 01, 2012 1:37 pm
Posty: 5734
Lokalizacja: W-wa
swawolnik pisze:
Olbracht pisze:
Adrian pisze:
ponieważ ptaszki ćwierkają, że od erraty ma być dostępna jedynie oddziałom z rozkazem obrona.


Hmm, widział ktoś kiedyś Tatara z rozkazem obrona?


Ja widziałem, ale litewskiego. Chorągiew tatarska obroniła wioskę wycinając atakujących dragonów gradem strzał. :D


To był zdesperowany Tatar, a nie Tatar ;).

_________________
Turniejowe boje RON: Z: 72 R: 23 P: 11. Turniejowe boje TUR: Z: 56 R: 10 P: 7. Turniejowe boje TAT: Z: 21 R: 6 P: 1.
Turniejowe boje SWE: Z: 5 R: 0 P: 0. Turniejowe boje KOZ: Z: 27 R: 5 P: 3.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group